Douche

Ha luitjes,
 
Zo, wat een hond tegenwoordig allemaal niet moet doen om samen met de baas onder de douche te mogen... In mijn geval niet echt zoveel, al denkt Raymond daar net weer wat anders over.
 
Toen we vanmiddag  aan de middagwandeling begonnen was het lekker droog. Er lagen wel een paar plassen, maar daar loopt een dame gewoon netjes omheen.
Uiteindelijk de straat uit (netjes wezen zitten) en toen de dijk op. Weer netjes zitten en "klik", de riem was los.
Lekker gaan en staan maar vooral lekker rennen.
Het baasje liep aan de bovenkant van de dijk en ik op het gras onder de dijk. Was een beetje aan het snuffelen en.... hè, waren dat nou twee eenden die wegvlogen? Snel erachter aan misschien houd ik ze wel bij en... "NEE!!" hoor ik de baas brullen. Nou oké, dan niet hoor.
Dan die reiger maar, heeft ie toch een hekel aan. "NEE LIQUID!!" klinkt het weer.
Het lijkt net of dat harder deed dan daarnet.
En wat schetst mijn verbazing? Die meerkoet  aan de andere kant van de sloot, die zwom net toch in die sloot? Als ik nou... Zo gedacht, zo impulsief ook maar gedaan.
Met een grote sprong spring ik met vier poten precies in de sloot. Net de kant niet gered. Maakt niet uit, ik zwem de laatste meter wel, klim aan de kant en ren gelijk die vluchtende meerkoet na. Ergens hoor ik de baas vaag brullen.
Hè bah, die meerkoet heeft zich verstopt. Dat wordt zoeken dan. Hup, neus op de grond en door de bagger gewoon zoeken.
Al met al ben ik zeker vijf minuten druk in de weer, terwijl het baasje aan de overkant van de sloot staat te roepen dat ik moet komen en dat terwijl ik die meerkoet nog niet heb. Die WIL ik eerst hebben.

Opeens staat de baas naast me en grijpt me in m'n nek. Ik zie dat ie een beetje geïrriteerd is en ... plons.

Hij gooit me gewoon weer de sloot in, zodat ik naar de andere kant waar hij net nog stond te roepen moet zwemmen. Nu ben ik helemaal nat.
Uiteindelijk riep hij me en moest ik dat hele stuk om de sloot rennen om bij hem te komen. Nu begrijpen jullie natuurlijk ook wel dat ik dus met een boog om hem heen liep hè, een soort van schijnbeweging. Kijken of ie nog in was voor een spelletje.
Niet dus. Wederom heeft hij me te pakken en word ik aangelijnd naar huis gebracht om direct samen met de baas onder de douche te stappen.
Boven aangekomen wist ik niet wat hij bedoelde dus ben ik maar op bed gaan liggen. Tja, verkeerde actie. Er wordt vanuit de douche geroepen en ik krijg een straal water over me heen. Ik geef het maar op voor vandaag.
 
Nadat ik ben afgedroogd en het baasje weer kleren aan heeft, gaan we naar beneden en hoor ik de baas iets mompelen van "Morgen ben je van mij".
Ik denk bij mezelf "Ach dat zijn zorgen voor morgen", pak mijn bot en leef me daar op uit.
 
Natte groetjes,
 
Liquid Marajuyo

Terug naar Inhoud

Copyright © 2012 Marajuyo
Datum van laatste update: 10 april 2012.