In memoriam

Jisca van 't Belgisch Schoon

Jisca van 't Belgisch Schoon

Op 20 juli 1992 werd Jisca van ’t Belgisch Schoon in het laatste nest van Honey Black bij Bertus en Angela Barbé geboren, in de handen van Maryke. De socialisatieperiode heeft ze samen met haar zus Jeddah bij ons “genoten”.

Jisca groeide tussen onze overige Belgische Herdershonden op en ontwikkelde zich tot een vriendelijke hond met een open en vrij karakter. Maryke ging met haar trainen en had in het begin best moeite om haar aandacht vast te houden. Toch hebben ze samen het UV- en VZH-diploma behaald en het zelfs tot G&G-2 gebracht. Tijdens G&G-wedstrijden was Jisca altijd een vriendelijke deelneemster. Tijdens de NVBH-clubkampioenschappen in 1999 werd ze in de G&G-2 nog eerste, terwijl ze met een beugel liep, na een fixatie van een uitgerukte hoektand. Ze presteerde het tijdens de NK in 2000 beslag te leggen op de 6e plaats in de G&G-2. Op 11 jarige leeftijd liep ze haar laatste G&G-2-wedstrijd en behaalde de 2e plaats met een 10 voor los volgen.

In 2004 kreeg ze een eerste hersenbloeding, waarvan ze gelukkig herstelde. Aan de tweede hersenbloeding in 2005 hield ze een stembandverlamming over. Hierdoor werd eten en ademhalen steeds moeilijker. Een operatie werd echter sterk ontraden. Wanneer de zuurstofopname onvoldoende wordt komt men toch voor een moeilijke beslissing. Op 28 februari 2006 is ze in de armen van Maryke rustig ingeslapen.

Jisca heeft in combinatie met vier verschillende reuen 42 Marajuyo-pups gekregen, waarvan er vele het kenmerkende “lachen” van haar hebben gekregen. Haar eerste nest kreeg ze op haar eigen verjaardag, haar derde op de verjaardag van Maryke. Van haar kinderen zijn er 4 geprimeerd, zodat Jisca zelf Elite B genoemd mocht worden. Verder heeft ze onder haar kinderen nog een sujet recommandé, een Nederlands Kampioen en 2 Amerikaans Kampioenen.

Ze was één van de stammoeders van onze kennel en niet te vergeten: de liefste hond!

Familie Hogenhout

Terug

Copyright © 2001 Marajuyo
Datum van laatste update: 08 december 2012.